صفحه اصلي  |  اخبار  |  گالري عكس  |  كادر مدرسه  |  ارتباط با ما
     ليست منو:
      صفحه اصلي
      اخبار
      گالري عكس
      قوانين مدرسه
      كادر مدرسه

      سايت هاي مرتبط

      سوالات امتحاني

      ارتباط با ما

     پايگاه هاي مناطق:
     سايت ها:

درگفت‌وگوبا ايسنااعلام شد:
بيمارستانها،ميزبان91درصد مصدومان چهارشنبه‌سوري درسال تحويل84
خيابان،خانه ومدرسه محل وقوع بيشترين حوادث
عابران پياده،15درصد مصدومان




رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت با اعلام اين كه 1/91 درصد مصدومان چهارشنبه‌سوري سال گذشته، سال تحويل را در بيمارستان سپري كردند، گفت: شمار مصدومان چهارشنبه آخر سال 82 و 83، حدود 10 -15 درصد و در برخي مناطق صد درصد رشد داشت.

دكتر عليرضا مغيثي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه مراسم چهارشنبه‌سوري سال گذشته، 1300 مصدوم منتهي به بيمارستان و نيازمند مداخله پزشكي داشته است، اظهار كرد: به عنوان مثال استان آذربايجان شرقي 194 مورد، آذربايجان غربي 202 مورد و برخي استانها هم كمتر از 10 مورد حادثه در اين شب داشتند.

وي افزود: سوختگي درجه يك 7/8 درصد، سوختگي درجه دو 9/2 درصد، خراشيدگي 8/3 درصد و ساير موارد 25 درصد از مصدوميت‌ها را به خود اختصاص داده است.

رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس آخرين گزارش بيشترين گروه سني آسيب ديده به ترتيب 16 تا 24 سال بودند كه 36 درصد از جمعيت آسيب ديده را تشكيل مي‌دادند و سپس گروه سني 8 تا 15 سال با 30 درصد شيوع بوده است به عبارت ديگر گروه سني 8 تا 25 ساله 65 درصد از قربانيان حوادث چهارشنبه سوري را تشكيل مي دادند.

وي يادآور شد: موارد سوختگي در جنس مذكر با 8/79 درصد و سپس جنس مونث با 2/20 درصد بوده است اين در حاليست كه در شرايط عادي ميزان سوختگي در زنان به مراتب بيشتر است.

وي با اشاره به اين كه 1/58 درصد از مصدومان مراسم چهارشنبه سوري دانش‌آموز و دانشجو بودند، به ايسنا ‌گفت: كودكان كمتر از 6 سال 8/5 درصد از مصدومان را به خود اختصاص داده است. اين در حاليست كه 5/94 درصد از موارد سوختگي و آسيب‌هاي چهارشنبه سوري سال گذشته در مناطق شهري و صرفا 5/5 درصد آن در مناطق روستايي بوده است.

دكتر مغيثي با بيان اين كه بيشترين ماده محترقه سال گذشته كه به آسيب منجر شد با 8/54 درصد شيوع مربوط به ترقه بوده است، اضافه كرد: سپس به ترتيب بنزين با 1/11 درصد،‌ ديناميت با 8/2 درصد، بمب با 8/0 درصد و بالاخره ساير موارد با 6/19 درصد شيوع بوده است.

وي با تاكيد بر اين كه غالب افراد مصدوم حين بازي دچار آسيب شدند، خاطرنشان كرد:‌ 8/72 درصد در حال بازي، 6/15 درصد عابر پياده و 6/7 درصد در حال تماشا و 4 درصد حين تهيه دچار آسيب شدند.

دكتر مغيثي با تاكيد بر ضرورت انجام تحقيقات تكميلي در ارتباط با بار و آسيب‌هاي وارده ناشي از اين حوادث تصريح كرد: 1/84 درصد اين حوادث در خيابانها، ‌9 درصد در مدارس، 9/13 درصد در خانه به وقوع پيوسته است.

رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت با بيان اين كه در 4/33 درصد موارد آسيب‌ها به چشم، 9/22 درصد به صورت و سپس به نواحي چندگانه، سر و گردن و تنه وارد شده است، بيان كرد: غالب حوادث به درمان و مراجعه به بيمارستان منجر شده است به نحوي كه 1/91 درصد از اين مصدومان سال تحويل را در بيمارستان سپري و يا درگير درمان بودند.

وي با بيان اين كه سوختگي درجه يك بالاترين درجه شيوع در حوادث چهارشنبه سوري سال گذشته را داشته است، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: شكستگي 9/0 درصد، پارگي 14 درصد، زخم 7 درصد از مصدوميت‌هاي سال گذشته را به خود اختصاص داده است.

به گفته وي، مصدوميت‌هاي سال گذشته 7/6 درصد به بهبودي، 1/0 درصد به مرگ، 1/2 درصد به معلوليت و 91 درصد به تحت درمان منجر شده است.

دكتر مغيثي با تاكيد بر اعمال مراقبت بيشتر گروه سني زير 15 سال از سوي خانواده‌ها به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: والدين نسبت به رفت و آمد فرزندان، تنها ماندن در خانه، بازي و دستكاري مواد محترقه آگاه باشند.

وي با بيان اين كه مراسم چهارشنبه‌سوري چيزي نيست كه امروزه در حال برگزاريست، بر نقش محوري والدين در كاهش اين آسيب‌ها تاكيد و تصريح كرد: عابران پياده هم بايد جوانب احتياط را در نظر بگيرند اين در حاليست كه سالمندان، زنان باردار و افراد بيمار هم از گروه‌هاي در معرض خطري هستند كه بايد مراعات حال اين دسته از افراد در مكانهاي پر ازدحام و مناطق مسكوني شود.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين اطلاعيه با تاكيد بر اين كه خانواده‌ها هرگز مواد سوختي و ترقه را در مقادير كم يا انبوه در منزل نگهداري نكنند، آمده است: از آتش زدن لاستيك، هيزم و كارتن خالي در واحدهاي مسكوني و يا در معابر، كوچه و خيابان خودداري كنيد.

اين اطلاعيه با تاكيد بر لزوم دادن آگاهي‌ لازم به فرزندان در مورد خطرات بازي با آتش و مواد منفجره، بر خطر پارك اتومبيل در كوچه‌ها و معابر تنگ اشاره و خاطرنشان كرده است: آتش بازي در نزديكي وسايل نقليه كه حامل بنزين و مواد سوختي هستند، در صورت كمترين نشت حتي در شرايط عادي اين وسايل را مبدل به بمبي مي‌گرداند كه چاشني انفجار آن كشيده شده است.

در اين اطلاعيه به صاحبان فروشگاه‌هاي مواد شيميايي و رنگ فروشي‌ها توصيه شده است كه از فروش هرگونه مواد شيميايي به كودكان و نوجوانان خودداري كنند.

در ادامه اين اطلاعيه آمده است: در صورت روشن كردن آتش، توصيه مي‌شود، آتش در حجم كم باشد و از ريختن مواد سريع الاشتعال مانند نفت، بنزين و ساير مواد اشتعال‌زا بر روي آتش جدا خودداري شود.

در بخش ديگري از اين اطلاعيه با تاكيد بر اين كه وجود يك كپسول خاموش كننده آتش نشاني پودري در نزديك محوطه آتش ضروري است، خاطرنشان شده است: از پرتاب فشفشه و موشك بر روي شاخه درختها، پشت بام و بالكن منازل خودداري شود و قبل از ترك محل روشن كردن آتش، حتما از خاموش بودن آن مطمئن شده و توسط آب، باقيمانده آن را كاملا سرد كرده و جمع آوري كنيد.

در خاتمه اين اطلاعيه آمده است: در صورت بروز هرگونه حريق و يا حادثه ضمن حفظ خونسردي در اسرع وقت با شماره تلفن 125، ستاد فرماندهي سازمان آتش نشاني تماس گرفته و مراتب را با ذكر نوع حادثه و نشاني دقيق اطلاع دهند.


 

All Copyrights Reserved 2006, Javidan High School , Design By Hooman Esteki